Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поширювали відеоматеріали з глорифікацією «лнр/днр» та пвк «вагнер» – підозрюються троє агітаторів

За процесуального керівництва Дніпропетровської і Чернігівської обласних прокуратур повідомлено про підозру трьом громадянам у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України та глорифікації її учасників.

За даними слідства, мешканець Дніпропетровщини через власний аккаунт у соцмережі поширював матеріали з російських інформаційних ресурсів.

В опублікованих відеозаписах містилися виправдовування, визнання правомірною тимчасової окупації частини території України. Також в матеріалах глорифікувалися представники так званих «лнр/днр» та пвк «вагнер».

Під час проведення правоохоронцями слідчих дій чоловік висловлювався стосовно збройної агресії рф як внутрішнього громадянського конфлікту.

Також дві мешканки Новгород-Сіверської громади Чернігівщини, використовували власні облікові записи у заборонених соцмережах для поширення публікацій та дописів. На відеозаписах йшлося про підтримку захоплення територій нашої країни, звільнення їх від «укронацистів» та прославляння російських військових й керівництва збройних сил держави-агресора.

У ході обшуків за місцями проживання підозрюваних виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, телефони з доказами злочинної діяльності.

Наявність у дописах та висловлюваннях агітаторів виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України підтвердили висновки лінгвістичної експертизи.

Наразі підозрюваному мешканцю Дніпропетровщини обрано запобіжний захід - тримання під вартою. Питання щодо обрання двом іншим - вирішується.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

До поліції Полтавщини 20-го травня близько 08:30 надійшла інформація про пожежу в одному з будинків по вулиці Миру міста Горішні Плавні....

"▪️ 15:23 м. Харків. територія Центрального парку культури та відпочинку. Внаслідок обстрілу було пошкоджено: будівлю кінотеатра, паркан...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Вночі та зранку росіяни здійснили 11 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 49 вибухів. Обс...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "У ніч на 20 травня силами та засобами протиповітряної оборо...

X