Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

За вірну службу окупантам засуджено учасників «л/днр, - прокуратура

За публічного обвинувачення Донецької та Луганської обласних прокуратур судом ухвалено вироки чотирьом громадянам України.

Їх засуджено за вчинення умисних дій з метою зміни меж території та держкордону України, державну зраду, участь у терористичній організації і діяльності не передбачених законом збройних формувань.

Трьом із них призначено покарання у вигляді 12, а ще одному - 10 років позбавлення волі.

Прокурорами у суді доведено, що мешканець м. Донецька служив в окремій мотострілецькій бригаді на посаді стрілка. Він був черговим на блокпостах, охороняв адмінбудівлі та патрулював вулиці у містах Торез і Шахтарськ.

Також він служив у полку спецпризначення «Міністерства оборони «днр». Його залучали до охорони незаконно затриманих громадян і захисту військових вантажів.

З травня 2018 по лютий 2022 року чоловік чинив спротив Збройним Силам України поблизу населених пунктів Жабуньки і Жовтневе Ясинуватського району, а також Міжнародного аеропорту «Донецьк» ім. Сергія Прокоф’єва.

Другий засуджений, перебуваючи на посадах механіка-водія танку, БМП та гаубиці «Гвоздика» воював проти підрозділів ЗСУ у складі танкового батальйону «днр».

Також він здійснював збройний опір українським захисникам під час служби у «гаубичному самохідному артилерійському дивізіоні бригади «кальміус».

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну чоловік продовжив воювати на боці окупантів.

Також доведено, що уродженець м. Кадіївка Луганської області у 2014 році добровільно вступив до лав НЗФ окупаційної адміністрації рф на посаду механіка-водія бойової машини піхоти. До 2017 року він брав безпосередню участь у бойових діях на східному фронті проти ЗСУ.

У 2022 році чоловіка мобілізували на території так званої «лнр», після чого він почав воювати проти української армії в районі м. Попасна та м. Лисичанськ.

Ще один засуджений ‒ луганчанин влітку 2016 року добровільно вступив до лав так званої «7 ОМСБР 2 АК народної міліції лнр» на посаду стрілка. Він брав безпосередню участь у бойових діях на східному фронті проти ЗСУ з липня 2016 року по 2019 рік.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року продовжив воювати проти України.

У грудні 2022 року в Донецькій області військовослужбовці ЗСУ взяли обох учасників «лнр» у полон.

Досудові розслідування здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за оперативного супроводу військової контррозвідки СБУ.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

На поточний час динаміка бойових зіткнень зберігається. З початку доби відбулося 105 бойових зіткнень.  Агресор продовжує обстрі...

Протягом поточної доби відбулося понад 90 бойових зіткнень. Ситуація на фронті залишається складною, водночас, контрольованою Силами ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Росіяни завдали ударів по Куп’янському району — є загиблі ...

Поо це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ 14:59 м. Харків. Шевченківський район. Влучання КАБ. По...

По це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій облас...

X