Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Може, нам ще "блатний" ввести? Карась про мовний скандал із Макдональдсом. ВІДЕО

Вже котрий день не вщухає скандал із Макдональдс в Україні. Там у терміналах не обслуговують клієнтів російською мовою, є лише українська і англійська. Російськомовні українці обурилися, що порушуються їхні права.

Український націоналіст, лідер руху «Суспільство майбутнього»,  вважає нормальним, що в Україні державна мова – пріоритет. Як заявив він в ефірі ток-шоу «Відкритим текстом» на телеканалі "ЧП.INFO", так прийнято і в інших країнах.

« Зайшов на сайт McDonald's Росії, там тільки російська мова, хоча це взагалі Федерація, це не є моноетнічна держава. Зайшов на сайт McDonald's в Хорватії – хорватська, в Ізраїлі – там всі рубрики поклацав – там тільки на івриті», - розповів він.

Активіст наголосив, що проблема роздмухана з нічого, і бізнес не має йти на поводу у проросійськи налаштованих провокаторів.

«У поважаючих себе державах є державна мова. Якщо би в нас в 90-ті хтось говорив на блатному жаргоні, нам що треба було би McDonald's ще блатний ввести?»- заявив Карась.

В українському представництві McDonalds в Україні заявили, що українська мова є пріоритетною не лише в меню терміналів, але й у спілкуванні з відвідувачами. Проте працівники фастфуду готові перейти на російську мову, якщо їх про це попросять.

Там також нагадали, що згідно з українським мовним законодавством, основною мовою комунікації в компанії МакДональдз в Україні є українська.

Державною мовою ведеться вся офіційна документація, здійснюється рекламна комунікація, спілкування у соціальних мережах.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Героїня цього сюжету, пані Ольга, на початку повномасштабного вторгнення перебувала у Києві, а її родина залишалася у Королівці на Київщ...

14-го травня Росія завдала серію масованих ракетних атак по Харкову. Удари були здійснені по трьох районах міста. Наслідки без...

Жінка мешкає в с. Козаровичі на Київщині у приватному будинку разом з чоловіком та дітьми. Каже до останнього не вірила, що буде повнома...

Історію цієї жінки із селища Кухарі на Київщині не можливо слухати без сліз. Пані пригадує перші дні повномасштабної війни, ще коли в на...

Село Демидів на Київщині, цей населений пункт розташований усього в сорока кілометрах від столиці і на другий день повномасштабної війни...

X