Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Український політв'язень, ймовірно, заразився коронавірусом в Росії,- Денісова

В українського політв'язня Сергія Бугайчука підозра на зараження коронавірусною інфекцією. Про це повідомила у своєму телеграм-каналі українська омбудсман Людмила Денісова.

За її словами, у політв'язня з'явилися симптоми гострої респіраторної хвороби: сухий кашель, підвищена температура, сильний головний біль та біль у суглобах.

Суттєве погіршення стану здоров'я у Сергія відбулося після того, як його етапували з Брянського СІЗО до "ФКУСІЗО-7 УФСІН РОССІЇ по м. Москва".

По прибуттю до московської в'язниці його помістили на 14-денний карантин, який пізніше продовжили до 21 дня, адже російські лікарі повідомили, що він контактував з особою, у якої діагностували COVID-19.

Адміністрація СІЗО, де утримується Сергій, досі не забезпечила його належною медичною допомогою — не зроблено жодного аналізу. Крім того, не забезпечено засобами індивідуального захисту та дезінфектором.

"Керівництво пенітенціарної установи країни-окупанта свідомо порушує права громадянина України, передбачені пунктом 22 Мінімальних стандартних правил поводження з ув'язненими, схвалених Економічною і Соціальною Радою ООН і статтею 17 Федерального Закону № 103-ФЗ "Про утримання під вартою підозрюваних і звинувачених у вчиненні злочинів",- наголосила Денісова.

Омбудсман вирішила невідкладно звернутися до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової і вимагати належного медико-санітарного забезпечення Сергія, зокрема забезпечити його масками та  необхідним лікуванням.

Одночасно Денісова звертаєся до міжнародної спільноти продовжувати тиск на Російську Федерацію, щоб змусити країну-агресора виконувати норми міжнародного права та не порушувати права наших співгромадян, та сприяти якнайшвидшому звільненню бранців Кремля.

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Героїня цього сюжету, пані Ольга, на початку повномасштабного вторгнення перебувала у Києві, а її родина залишалася у Королівці на Київщ...

14-го травня Росія завдала серію масованих ракетних атак по Харкову. Удари були здійснені по трьох районах міста. Наслідки без...

Жінка мешкає в с. Козаровичі на Київщині у приватному будинку разом з чоловіком та дітьми. Каже до останнього не вірила, що буде повнома...

Історію цієї жінки із селища Кухарі на Київщині не можливо слухати без сліз. Пані пригадує перші дні повномасштабної війни, ще коли в на...

Село Демидів на Київщині, цей населений пункт розташований усього в сорока кілометрах від столиці і на другий день повномасштабної війни...

X