Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Ідентифіковано представника «омону», який на Харківщини катував мирних мешканців

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину рф повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни.

Підозрюваний – поліцейський 2-го оперативного відділення 2-го оперативного взводу 2-ої оперативної роти ОМОН «Зирянин» управління росгвардії Республіки Комі рф. Це угруповання брало участь в окупації Купʼянського району Харківської області. 

За даними слідства, підозрюваний спільно з іншими представниками окупаційних військ незаконно ув’язнювали потерпілих, привозили до спеціально облаштованої катівні у підвалі готелю «Орхідея» у с. Грушівка Купʼянського району. 

Там вони знущались над цивільними мешканцями, примушуючи змінювати проукраїнську позицію, надавати дані про військовослужбовців, учасників АТО, правоохоронців. 

Наприкінці березня 2022 року росгвардієць разом ще з 30-ма військовослужбовцями зс рф увірвались до будинку у с. Гряниківка Купʼянського району, де жив мирний мешканець зі своєю дружиною. Підозрюваний побив господаря прикладом автомата по голові та погрожував розстріляти його та дружину, якщо вони будуть чинити опір.

Потім окупанти вдягнули потерпілому мішок на голову та відвезли до катівні в «Орхідеї».

Вже там підозрюваний бив чоловіка дерев’яною палкою, гумовою поліцейською дубинкою та металевою трубою. Перед проведенням «допиту» окупанти роздягли потерпілого до нижньої білизни. У катівні, яка у холодну пору року не опалювалася, військові рф позбавили чоловіка води, їжі та можливості сходити у туалет.

Підозрюваний вимагав від потерпілого зізнатись у співпраці з ЗСУ та «здати» йому місця дислокації українських військових. Жодної відповіді від нього росгвардієць не отримав. 

Після жорстоких тортур окупанти відпустили потерпілого. 

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області та ДСР НПУ.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: За добу ударів по місту Харків не зафіксовано. Артилерій...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилис...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 346 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

Правоохоронці встановлюють обставини вибуху у Святошинському районі столиці Внаслідок події двоє чоловіків отримали травми та були го...

X